News

Луната засилено се приближава до Земята на 14 ноември и това ни носи повече агресия, желание за секс и скандали, предупреждават експерти, цитирани от „Телеграф”.

влението е познато като екстра Суперлуна. Сега обаче спътникът ще е най-близо до Земята през целия XXI век .Следващата екстра Суперлуна ще е чак през 2034-а, но малко по-далеч от тазгодишната. Предишната такава Суперлуна е била преди 7 десетилетия, но толкова голяма близост между Земята и небесния й спътник е имало преди 140 години. Сегашната екстра Суперлуна се превръща в рядък феномен, защото съвпада  и с пълнолунието на 14 ноември.

Небесният спътник на Земята на 14 ноември ще е точно с 14% по-близо и с 30% ще се вижда по-ярък, поясняват от НАСА.Последното обаче лесно може да бъде замъглено от облаците. Астролози пък съветват по време на екстра Суперлуната да се внимава за нервите. Чувствителните към лунните цикли обикновено в подобни периоди страдат от безсъние и имат проблем с кръвното налягане. Агресията и лудостта също по-лесно излизат на преден план. На 14 ноември Земята, Луната и Слънцето ще са в една редица и това също засилва депресиите.

източник

07.11.2016
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Actions
Rating
0 votes
Recommend